Samen de nieuwe wereld ontdekken
 
+

Soep Op Zondag - door PopUpKerk Amsterdam

Geplaatst op 22 3 '18 door Rikko. . Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/soep-op-zondag-door-popupkerk-amsterdam.


Op zondagochtend neem je een stuk groente mee en de liefhebber bakt een broodje of mixt een salade. In Café Midwest heeft het PopUpKerk-gezelschap elke ochtend een relaxed programma voor iedereen die gelooft dat het mooier kan op het werk, thuis, in de buurt of in de wereld. Met muziek, verhalen en toffe mensen wakkeren we elke week de inspiratie en de hoop aan. We breken brood (voor onderweg) en toosten met de wijn op dat wat komen gaat. Welkom voor iedereen. Bekeerd wordt je er niet van, hoopvol wel.

BiechtTafel

Geplaatst op 23 6 '17 door Rikko. #Kunst. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/biechttafel.

BiechtTafel, project van PopUpKerk

op BackFire, het community-art onderdeel van ArtZaanstad stond de BiechtTafel. Ieders biecht werd in de tafel geslagen, omdat het zo zonde is dat we met de kerk ook de plek hebben weggegooid waar we onze shit neer kunnen gooien en iemand de officiele taak had om ons te vergeven. Met de BiechtTafel keert de publieke plek van falen terug en met het lezen van andermans biechten valt er een last van de schouder. Aan het eind een viering met royale wijn, ter vergeving, verzachting en verzoening - zo je wilt. Film: Linda Zwart, Tafel: Dirk Sonneveld

Meimeringen - PopUpKerkSerie voor de maand Mei

Geplaatst op 02 5 '17 door Rikko. #Community. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/meimeringen-popupkerkserie-voor-de-maand-mei.

In de maand mei vragen we ons af wie we misschien wel zouden willen zijn. Of we eigenlijk wel wijs willen zijn, of we ‘rein’ zouden willen zijn of we regelmaat willen. Susan Neiman schreef dat de kunst van moedig volwassen worden een ondergeschoven kindje is in onze samenleving en de lezingen van de kerken in deze dagen bieden misschien wel werkmateriaal om nieuw licht te werpen op deze uitdaging.

PopUpKerk Amsterdam: Paasochtend

Geplaatst op 20 4 '17 door Rikko. #Community. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/popupkerk-amsterdam-paasochtend.

​In alle vroegte lopen ze de zonsopgang tegemoet. Een nieuw jaar is begonnen, een lente in elk geval. Dat moet gevierd met brood, bubbels, vuur en verhalen. En gaat de zon ergens mooier op dan boven die Sloterplas? Film door Linda Zwart

Inspiratie-Reclame: Eat Together

Geplaatst op 07 3 '17 door Rikko. . Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/eattogether.

Relocatie-Demonstratie Brussel: Let’s Bring Them Here

Geplaatst op 06 3 '17 door Rikko. #Actie. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/aftermovie-lets-bring-them-here.

Chauffeurs from all over Europe offered themselves at the European Council to relocate all refugees stuck in Greece to their own countries. As promised.

Inspiratiebrunch Sloterplas

Geplaatst op 11 1 '17 door PopUp Kerk. #Community. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/inspiratiebrunch-sloterplas.

Inspiratiebrunch Sloterplas

Merry Christmas

Geplaatst op 15 12 '17 door Joella van der Boom. #Community. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/merry-christmas.

Kerst lijkt soms de enige tijd in het jaar waarin de innerlijke gutmensch zich mag laten zien in onze cultuur raspberry Hij doet het toch maar mooi, die Mike!

Een Algoritme Voor Geluk

Geplaatst op 07 12 '17 door Joella van der Boom. #Wijsheid. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/een-algoritme-voor-geluk.

​Mo Gawdat, Chief Business Officer bij Google zocht na de dood van zijn zoon naar een algoritme voor geluk. Hij vertelt iets over zijn inspirerende bevindingen.

If I were a young woman now

Geplaatst op 21 11 '17 door Joella van der Boom. #Wijsheid. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/if-i-were-a-young-woman-now.


https://www.facebook.com/robyn.briggs1/videos/10155886145699973/

To all my beautiful friends. This is a must for you ladies to watch.

Biffin and Turner

Geplaatst op 21 11 '17 door Joella van der Boom. #Wijsheid. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/biffin-and-turner.


https://www.facebook.com/specialbooksbyspecialkids/videos/1066503303451649/

Turner is diagnosed with Down syndrome and wants to be like his big brother.

Griffin, lovingly referred to as Biffin, has realized that he is fortunate to have a younger brother who will be his best friend for life.

Bruggen bouwen

Geplaatst op 03 10 '17 door Rikko. #Kunst. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/bruggen-bouwen.


​Bruggen bouwen

Aan het ij we gaan ze halen

PopUp Opening Seizoen 17/18

Geplaatst op 19 9 '17 door Joella van der Boom. #Community. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/popup-opening-seizoen-17-18.

Schommel

Geplaatst op 19 9 '17 door Joella van der Boom. #Kunst, #Wijsheid. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/schommel.

Rikko Voorberg is genomineerd voor Theoloog des Vaderlands. “Ik zie het als mijn belangrijkste taak om steeds weer middenin het publieke domein te ontdekken wat theologie en christendom zou kunnen bijdragen en de nominatie voelt als een erkenning van het werk aan We Gaan Ze Halen, aan de PopUpGedachtes elke werkdagochtend, de PopUpKerk en de kunstprojecten die we met zoveel mensen samen hebben ondernomen.

Voor de verkiezing werden alle kandidaten gevraagd om een project in te dienen. Mijn voorstel heet ’ Tussen Hemel en Aarde’, een speelse installatie waarbij niet de discussie centraal staat maar het creeeren van kleine plekken van betovering, waardoor de gewone wereld weer met het perspectief van de hemel verbonden raakt.”

Rikko over Dodenherdenking

Geplaatst op 04 7 '17 door Rikko. #Actie. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/rikko-over-dodenherdenking.

​Er was een hoop gedoe over Dodenherdenking 2017 door het plan van Rikko Voorberg. Voor al deze ophef vroeg de NOS echter al aan Rikko waar hij aan dacht bij 4 mei en waarom.

Peter Rollins: The Idolatry of God

Geplaatst op 21 3 '17 door Rikko. #Wijsheid. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/the-idolatry-of-god.

Rollins asserts that mainstream Christianity has reduced God to an idol and offers a radical view of faith that survives bad times as well as good.

Peter Rollins: How to Be An Idiot

Geplaatst op 21 3 '17 door Rikko. #Wijsheid. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/how-to-be-an-idiot.

Song by Kate Tempest: Europe is Lost

Geplaatst op 21 3 '17 door Rikko. #Kunst. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/europe-is-lost.

Derek Sivers: How to create a movement

Geplaatst op 24 1 '17 door Rikko. #Kunst. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/dancing-guy.

Dancing Guy, uit een Ted-Talk van Derek Sivers. https://www.ted.com/talks/derek_sivers_how_to_start_a_movement?language=nl

StroomWest: ‘wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen?’

Geplaatst op 24 1 '17 door Rikko. #Kunst. Deel: https://popupkerk.nl/inspiratie/e/complimentenfilm.

Met StroomWest maakten we een weergave van de belangrijkste reactie die plaatsvindt als je iemand vraagt wat het mooiste compliment is dat diegene ooit heeft gekregen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord